Sejlklubben Prøvestenen samarbejder med
Det Blå København

 

 

 

Der er massiv mangel på vandplads af enhver art i København. 6000 mennesker er skrevet op til en bådplads (juni 2021) på strækningen fra Gilleleje til Hundige - og der er stor og påtrængende efterspørgsel på velegnede områder til alle former for vandsport...

 

Prøvestenen Syd er i lokalplanen for Østamager udlagt som rekreativt område med basis for en større lysbådehavn - og de senere års forøgede interesse for alle former for vandsport giver grund til at konkretisere den oprindelige plan for Prøvestensområdet og afprøve nye spændende organisationsformer til fælles gode for alle brugere og maritime vandsportsudøvere.


Hvad er Det Blå København ?

 

Dansk Sejlunion og en række vandsportsaktører er samlet i perspektivet ”Det Blå København – verdens største idrætsanlæg” – se link nedenfor - en vision om et sammenhængende rekreativt maritimsportsområde rækkende fra udbygningen i Nordhavn til Amager Strandpark. Dette lange rekreative stræk afbrydes af bulkområdet på Prøvestenen og den endnu ikke udbyggede lystbådehavn på Prøvesten Syd. Ved en realisering af et ”maritimt center” med flere elementer – herunder lystbådehavn på Prøvestenen syd - vil København præsentere sig som en markant udbyder af faciliteter til rekreativ maritimsport - på et formidabelt niveau.

 

Klubberne

Klubberne, der er samlet i initiativet "Det Blå København" er Hovedstadens Svømmeklub, Amager Ro- og Kajakklub, Aktive Fritidssejlere i Københavns havn, Hovedstadens Svømmeklub, Danske Studenters Roklub, Dansk Forening for Rosport, Dansk Kano og Kajak Forbund, Dansk Surf og Rafting Forbund, Dansk Sejlunion, Dansk Sportsdykker Forbund og Dansk Svømmeunion - og sejlklubben Prøvestenen.

 

Læs mere om Det Blå København. Facilitetsoplæg

https://www.hsk.dk/media/4553/det-blaa-koebenhavn-facilitetsoplaeg-200921.pdf

 

Allan Nyhus, formand Hovedstadens Svømmeklub. Debatindlæg i Berlingske Tidende

https://www.berlingske.dk/laesere/koebenhavns-eiffeltaarn-verdens-stoerste-blaa-idraetsanlaeg

 

 

 

 

Hold i dag

Instagram